Waterlekkage opsporen

Vreemd genoeg kunnen lekkages in je woning soms jarenlang verborgen blijven. Sommige lekkages bevinden zich eerst in de muur en gaan niet onmiddelijk gepaard met een grote hoeveelheid stromend water. Deze lekkages komen vaak tot uiting in vochtige muren en schimmelplekken. Ook kunt u letten op hout dat uitzet of plotselinge schommelingen in uw waterverbruik.

Een waterlek kan duidt niet altijd op een groot gapend gat. Het kleinste gaatje kan ontzettend veel schade aanrichten. Water kan overal bij komen en druppelt met gemak een lek van slechts een aantal millimeter groot uit. Uiteindelijk zullen ook de kleinste lekkages grote gevolgen hebben voor de woning.

Een onzichtbare waterlekkage kunt u opsporen door gebruik te maken van professionele apparatuur. Door waterlekkages op te sporen met gespecialiseerde apparatuur is er geen onnodig hak en breekwerk nodig. Dat scheelt uiteraard ontzettend in de kosten.


Controleer de zichtbare leidingen

Heeft u het vermoeden dat er een waterlek is? Dan kunt u zelf eerst een aantal stappen ondernemen om de eventuele lek op te sporen. Als eerst kunt u alle zichtbare leidingen controleren. Bekijk goed of er sprake is van vocht, kalk of roest.

Houd in het geval van leksporen de positie van de lek in de gaten. Bevindt deze zich bij een aansluiting? Dan kunt u proberen de aansluitpunten van de leiding aan te draaien. Vervolgens houdt u dagelijks in de gaten of de sporen van lekkage verminderen.

 

Waterlek onvindbaar?

Blijft de lekkage aanhouden en lukt het u niet om deze zelf op te sporen, schakel dan een professional in. Wij voeren een visuele inspectie uit en gaan aan de slag met het onderzoek. Er worden infrarood scans gemaakt en alle leidingen worden nagekeken op lekkages. Onze werkwijze garandeert dat we niets open hoeven te breken om uw lekkage te vinden. Zo kunnen wij uw waterlekkage opsporen zonder onnodig sloop- en herstelwerk. De kosten voor herstel worden vaak gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Ga dit vooraf voor de zekerheid na.