Soort lekkage

Kelderlekkage

Een kelderlekkage is ontzettend vervelend. Het maakt niet uit of u uw kelder nu gebruikt als hobbyruimte, als plek waar je waardevolle spullen bewaart of opslagplaats. Zelf als u geen specifiek doel heeft voor uw kelder is lekkage erg slecht voor uw woning en gezondheid.


Kelderlekkage oplossen

Een kelderlekkkage is een veel voorkomend probleem die snel opgelost moet worden. Een kelder die onder water staat kan op geen enkele manier gebruikt worden en veroorzaakt vaak zelfs overlast. Het is dus belangrijk om snel een ervaren een professional in te schakelen om de kelderlekkage op te lossen.

Hoe ontstaat kelderlekkage?

Lekkage in de kelder kan meerdere oorzaken hebben. Een van de belangrijkste is dat de kelder gedeeltelijk onder het grondwaterniveau ligt. De kelder komt op die manier makkelijk in contact met grondwater, regenwater dat blijft liggen en overtollig water. Het is het laagste punt in uw woning en dat is goed te merken.

Gevolgen van kelderlekkages

Kelderlekkages hebben grote gevolgen voor uw woning en uw gezondheid. Een natte kelder zorgt voor een vochtige lucht en na verloop van tijd zal er schimmelvorming ontstaan. Dit kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen en allergische reacties. Ook het metsel- en voegwerk heeft onder het vocht te lijden en al deze problemen hebben absoluut geen gunstig effect op uw energierekening. Een “klam” gevoel leidt tot het hoger zetten van de thermostaat van de kachel, waardoor uw energieverbruik onnodig hoog wordt.

Oorzaken kelderlekkage

Een kelderlekkage kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een verkeerde fundering, een hoge stand van het grondwater, zware regenval of een slechte ventilatie. Ook bestaan er verschillende typen kelderlekkages. U kunt bijvoorbeeld last hebben van wandlekkage, optrekkend vocht of vloerlekkage. Om zeker te weten welke type kelderlekkage u heeft, kunt u een specialist op dit gebied inschakelen. Op die manier komt u zonder onnodig sloop- en herstelwerk van uw lekkage af.