DETECTIEMETHODEN

Door middel van de verschillende detectiemethoden zijn wij bereid om lekkages op te sporen zonder slopen of breken. Wij gebruiken diverse meetapparatuur van vochtmeters tot en met infrarood camera’s. Aan de hand van deze methoden kunnen wij de ernst van de situatie constateren en in de meeste gevallen het lek of de oorzaak van het probleem achterhalen. Door het gebruik van vochtmeters kunnen wij de hoeveelheid vocht in de muren en/of vloeren meten. Met de endoscoop is het mogelijk om in leidingen en de afvoer te kunnen kijken. Met de infrarood methoden zijn wij bereid om plekken op te sporen die met het blote oog niet te zien zijn, hierdoor is het niet nodig om muren te breken of vloeren te slopen. Met de druktest methoden kunnen wij zien of een leiding lek is of niet lek is. We zetten bij deze methoden de leidingen onder een bepaalde druk en aan de hand daarvan is goed te constateren of de leiding water verliest.

Detectiemethoden

Vochtmeters
1
Hiermee is het mogelijk het vochtgehalte van harde materialen te meten, maar ook andere bouwmaterialen zonder dat ze beschadigd worden.
Afperspomp
2
Een afperspomp wordt gebruikt om de leiding onder druk te brengen en zo te achterhalen of de leiding lekkage vertoont.
Thermografie
3
Met behulp van een infraroodcamera worden beelden gemaakt van de plaats van een mogelijke lekkage, zoals de gevel van een woning of een vloer met vloerverwarming.
Kleurstof techniek
4
Het toepassen van kleurstof is een bepaalde techniek om zo beter in beeld te krijgen waar er zich een lek bevindt.

Referenties

Super service! heel eerlijk en betrouwbare werknemers. fijn dat bij mij de lekkage is gevonden. Dank!

M. van de BOS

Dank voor snelle service. Nette lekdetectie medewerkers en eindelijk de echte oorzaak van de vochtschade achterhaald. Top !!

P. CAZEMIER

Zeer tevreden over de snelle dienstverlening van Birch lekdetectie. Zeer duidelijke verslaglegging en resultaten!

G. van LIER